Bedre helse-prosjektet

Som tiltaksarrangør stilles det blant annet krav om at bedriften skal være bevisst arbeidstakernes behov knyttet til fysisk aktivitet, kosthold og ernæring.

Gruppe mennesker med hendene i været

Vi unner oss selvfølgelig litt kake til fest, men ellers prøver vi å ha et sunt og variert kosthold med rikelig fysisk aktivitet. Å innfri kravet knyttet til kosthold, ernæring og fysisk aktivitet kan være utfordrende, da alle våre arbeidstakere er selvstendige mennesker med rett til selvbestemmelse. Som bedrift kan vi ikke bestemme hva den enkelte skal spise, men vi kan oppfordre til et sunt kosthold i løpet av arbeidsdagen. Kosthold og fysisk aktivitet er dessuten temaer som jevnlig tas opp under våre sosial kompetansemøter.

Idéen om «Ukas sunneste matpakke» og » Tur- konkurransen» kom etter at vi så betydningen av konkurranse på jobb. Til sammen utgjør disse to konkurransene prosjektet «Bedre helse». Det er riktignok valgfritt å delta, men samtlige arbeidstakere har endret kostholdet og innholdet i matpakkene etter oppstart av konkurransen. Innsatsen er stor!

Ukas sunneste matpakke

Vi observerer hva de andre spiser før vi bestemmer oss hvem vi skal stemme på. Vi stemmer på den kollegaen som er sunnest! Dette synes vi er veldig morsomt, selv om det er blodig alvor! Hver uke har vi opptelling og kårer ukas sunneste matpakke. Gledesropene, latteren og smilene under kåringen vitner om viktigheten rundt konkurransen! Det kåres to hovedvinnere på sommeren og til jul – den som har fått flest diplomer i løpet av perioden samt den som har tjent mest poeng i løpet av perioden.

Tre menensker viser fram diplom

Turkonkurransen

Vi har fokus på aktivitet og bevegelse, også utenfor arbeidstiden. I den forbindelse oppfordrer vi de ansatte til å gå turer i nærmiljøet. Vi har også en konkurranse der de som har vært å gått tur legger navnet sitt i en boks. Annenhver uke trekker vi to vinnere fra denne «tur-boksen» som får heder og ære i form av høytidelig trekking og diplom. Det kåres også hoved-vinnere til jul- og sommer som får en ekstra påskjønnelse for sin aktivitet.

Hopp rett ned til innholdet